Bryggerklub

Intro

Mange ved det måske ikke, men på Nybrogård Kollegiet har vi adgang til et lille bitte lokale i D-kælderen, hvorfra der med stadigt jævnere mellemrum emmer duften af malt og humle… Der brygges øl! Hvis du også er træt af at drikke kedelige, masseproducerede pilsnere, har en smag for god øl, og vil prøve om du kan selv kan lave noget der smager lækkert — så er bryggerklubben noget for dig! Velkommen til disse velsmagende sider.

Udstyr

I bryggerklubben har vi alt det nødvendige, som skal til for at brygge øl, cider, vin, mm. i portioner på ca. 20 L. Udstyret dækker bl.a. over:

Vision

I øjeblikket bliver faciliteterne benyttet jævntligt af klubbens medlemmer. Der sker erfaringsudveksling og praktisk koordination via klubbens interne facebookgruppe. Jo flere bryggere, des bedre kan man lære af hinandens erfaringer, og erfaringer betyder alt indenfor hjemmebryg!

Brugen af udstyret, og især de tekniske detaljer omkring processen at brygge øl, har en stejl indlæringskurve. Derfor er det ikke blot at få adgang til rummet, og så ellers gå løs. For nye potentielle medlemmer, stilles der et simpelt krav: Du skal gøre dit hjemmearbejde og læse lidt om processen. På den måde kan det arrangeres, at et eksisterende medlem kan assistere dig med brygningen af din første øl, men hvor du stadig selv sidder bag rettet.

Billeder

IMG_20130302_144058 IMG_20130302_140709 IMG_20130302_140719
Den såkaldte gærstarter udvikler gærcellerne som skal tilsættes til den nedkølede urt. Kolben står på en hjemmelavet magnetomrører, som er lavet ud af en PC blæser, nogle stærke harddisk magneter, en gammel oplader samt en kasse fra Søstrene Grene. Urten koger. Poser med humle i baggrunden og et lækkert glas hjemmebryg i forgrunden!

Kontakt

Kontakt bryggerklubben: