Kano- og kajaklauget

Klubben og dens regler

Kano og kajakklubben ejer 8 kanoer og 8 kajakker. Der ses på at investere i et par Stand up paddle boards som kan tilføjes til samlingen. Se en beskrivelse af bådene her: LINK
Lauget er mest brugt i sommerperioden, men det er tilladt at padle hele året, så længe der ikke er is på søerne. I vinterperioden er det en smuk tur at padle op af Mølleåen til Frederiksdal. I perioden 15. september til 1. maj sejler bådfarten ikke, hvilket gør vandet krystal klart.
Til tider kan man fra kano eller kajak se mindre og større fisk sole sig i det klare vand, se isfugl eller med held se en hjort svømme i åen.
Redningsvest skal bæres fra 1. oktober til 1. maj, men alle henstilles til at bære den hele året. Man kan få bøder for ikke at have en vest med sig i kanoen/kajakken.
I perioden 15. april til 15. maj,
som er fuglenes yngletid, er det ikke tilladt at gå i land på øerne i Bagsværd- og Lyngby sø.
Lauget drives af frivillige kræfter som ulønnet arbejde. Der bruges omkring 10.000 på reparationer og udstyr pr. år. Dette går hovedsageligt til reparation af vores udstyr.
Det er ikke tilladt at tage en kano som man ikke har booket.
Der kan læses mere om vores farvand på Lyngby-kanoklubs hjemmeside: https://www.lyngby-kanoklub.dk/hvor-maa-man-ro

Behandl vores udstyr pænt, ellers går det i stykker. Vi vil meget hellere bruge penge på nyt udstyr end reparationer. Ved fejl og mangler noteres disse på listen nede i klubkælderen – ellers skriv en mail til klubben på

For at blive medlem

Det er gratis at blive medlem af NYK kano og kajakklub – det kræver kun 2 ting:

  1. Afgivelse af underskrift: Gå ned til Lars Kaj og underskriv en slip papir, der vil blive sendt til klubbens formand som så i løbet af en uge eller to (opdateret 2022) vil give tilladelse til online booking af bådene.
  2. Deltagelse i introkursus: Hold øje med facebooksiden, hvor der løbende vil blive afholdt kurser i brug af klubbens udstyr. Kurserne vil blive afholdt ca. 1 gang om måneden i sommerhalvåret og hver 2. måned i vinterhalvåret.

Har du din egen kano/kajak?

Hvis du har din egen kano/kajak og kunne tænke dig at opbevare den hos os, bedes du skrive til om din båd. Du vil så blive kontaktet ang. mulighederne.
Vigtig info: Der er begrænset plads til private fartøjer på kollegiets område. Private fartøjer skal altid registreres hos Kano – og Kajaklaugets formand. Hvis ikke, fjernes de fra klubbens område!

Hvis der er andre spørgsmål, bedes du sende en email til

Facebookgruppen:

Der er en privat gruppe ved navn Nybrogaard Kano og Kajak Klub, hvor du kan henvende dig ved spørgsmål og hvor vi løbende opdaterer om hvad der foregår i klubben. Den vil vi kraftigt anbefale dig til at gå ind og melde dig ind i!. Scan den medfølgende QR kode og du vil blive ledt direkte til facebooksiden.


Reservation

For at lave en Reservation kræves det, at man er medlem af Kano- og kajaklauget. Man bliver medlem hos varmemesteren, Lars Kaj og så skal man deltage i et introduktionskursus for at lære lidt om de forskellige kajakker, kanoer, udstyr og regler for brug af bådene.
Er man medlem, er det muligt at reservere igennem sit beboer-login (øverste højre hjørne på hjemmesiden). Dette er den samme bruger og adgangskode, man bruger for at komme på K-net.
Når medlemmet er logget ind, så er det muligt at lave en reservation ude i venstre side.
Koder til kanoer og kajakker fås pr. email. på den email der er opgivet under beboerlogin.
OBS.: Der må kun lejes MAX 4 kanoer og kajakker pr. medlem/dag.

kajak_forside